Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home4/zsiskric/virtual/surfpark.si/htdocs/lib/common/db.php on line 2
Lignano 2.12.2017
 
Daš na tehtnico: Ližnjan in Lignano.. Pogledaš vremenske karte, 50 proti 25 vozlov.. pokličeš druščino in soglasno zatrdijo, da bo epski Lignano. Potem pač nimaš kaj izbirati. Pozabiš na slabe izkušnje iz preteklosti na tem spotu, pozabiš na to, da ti italijanski spoti nikakor ne ležijo. Pozabiš na mraz. Če bo prava družba, poskrbiš za tisto malo jote iz konzerve, kos kruha, klobase pa bodo že prišle za nami.
In gremo v Lignano, kar bo pa bo. Pozneje izvem, da je druščina celo stavila, da ne bom šel v vodo oz da bom šel v vodo zadnji med vsemi. Ja, je bilo tako, šel sem zadnji, a to zato, ker sem preučeval razmere, urejal stativ in fotografijo, izbiral med jadri in šparal moči za čim daljšo furanje. Strah? Ah kje, leva noga za skoke je pa sedaj po par Grčijah šala mala in moj famozni loop se bo itak zgodil prej na levo kot pa desno nogo. Vsaj v glavi je tako izpeljan. (mimogrede, leto 2017 ni bilo tapravo, 2018 bo). 
Tako smo bili tam glavnina Surfpark ekipe, oni ko znajo rotirat in oni ko rotiramo samo z jezikom. Nazadnje so rotirali vsi razen mene (pazi: Damijan in Icha backa! in backa zraven fronotov tudi Loyo). Pustimo zdaj višine in pristanke. Bodo ko bodo. Pri 30 vozlih plusa in zanohtanih prstih pač ne pristajaš u nulo. Je bilo pa zato odpeljanih nekaj lepih valčkov, prikazanih nekaj epskih skokov, sestavljenih nekaj velikosti jader. Obveljalo je pravilo, da se itak najboljše vozi sposojena oprema in tudi strga se najlažje sposojeno jadro. Ta so bila tam od 3.5 do 5.3. Na začetku večja, potem pa samo na manj.
Seveda so bili na spotu tudi pravi znalci: fronti, backi, tablei, cut backi, clew firsti in vsa ostala lepopogledna in težkoimenovana bera valovarskih trikov. Obvladajo nekateri. In če je kje, je to ob pravem vetru enostavno pokazati v Lignanu.
... prišli, videli, odvozili, pokazali kaj znamo in pojedli joto s klobaso. To je to.. Druščina: obvladate tudi vi, ni kaj!

Aja, še to: bila je tradicionalna Johnny Walker odprava, da se ve. Nekatere fotke tudi kažejo, da je ekipa zvesta tradiciji in ritualom, ki tej odpravi pritičejo.

PS: report pišem ob sneženju v Ližnjanu teden pozneje. Jutri se začne menda obdobje epskega juga letošnjega leta. Odvozimo Medulin, vseeno je zima.. in mogoče pogledamo do Barbarige.. pravijo, da je smer prava za tja. Bomo videli..